ulu itulau

oloa

Na lipotia e Vietnam le paʻu o paʻu i fafo i le iva masina muamua o le 2024

I le iva masina muamua o le 2024, o paʻu faʻatau atu na faʻatatau i le 1.37 mita tone, e tusa ma le $ 2.18 piliona, e tusa ai ma le Matagaluega o Alamanuia ma Fefaʻatauaiga. O le voluma na faʻaititia i le 2,2%, ae o le aofaʻi o le tau o le 2023 na faʻateleina e 16,4% i luga o le vaitaimi tutusa.

Setema 9, Vietnam tau pa'u i laina ma le tulaga lautele maketi, o le synchronization o se si'itia maualuga i le fetuunaiga. I maketi o le lalolagi, o tau pa'u i fefa'ataua'iga autu a Asia na fa'aauau pea ona si'itia i luga fou ona o tulaga leaga o le tau i nofoaga tetele o lo'o gaosia, ma fa'atupula'ia ai atugaluga i le le lava o sapalai.

O afa talu ai nei na matua afaina ai le gaosiga o paʻu i Vietnam, Saina, Thailand ma Meleisia, ma afaina ai le sapalai o mea mata i le vaitau maualuga. I Saina, o le Afa o Yagi na mafua ai le tele o le faaleagaina o nofoaga tetele e gaosia ai le paʻu e pei o Lingao ma Chengmai. Na faasilasila mai e le vaega o le paʻu Hainan e uiga i le 230000 hectares o faʻatoʻaga paʻu na aʻafia i le afa, o le gaosiga o le paʻu o loʻo faʻamoemoeina e faʻaititia e tusa ma le 18.000 tone. E ui ina faasolosolo malie ona toe amata le tapping, ae o timuga o loʻo i ai pea se aafiaga, e mafua ai le le lava o le gaosiga, e faigata ai ona aoina le paʻu mata.

O le gaioiga na faia ina ua maeʻa ona siitia e le Iuni a le au fai paʻu natura (ANRPC) lana faʻataʻitaʻiga mo le manaʻomia o le paʻu i le lalolagi atoa i le 15.74 mita tone ma faʻaitiitia ai le tausaga atoa mo le sapalai o paʻu natura i le lalolagi i le 14.5 piliona tone. Ole mea lea ole a maua ai se vaeluaga ole lalolagi e oo atu ile 1.24 miliona tone ole pa'u faanatura ile tausaga nei. E tusa ai ma faʻamatalaga, o le a faʻatupulaʻia le manaʻoga o le faʻatauga i le afa lona lua o lenei tausaga, o lea e ono tumau ai le maualuga o tau o paʻu.


Taimi meli: Oke-17-2024